Uppsägning

Uppsägning av lägenhet måste ske till närmast kommande månadsskifte och det är tre månaders uppsägningstid. T.ex. säger du upp lägenheten 12 januari räknas det från och med 1 februari och uppsägningstiden är således till och med 30 april.

Man kan lämna önskemål om tidigare avflytt och vi tittar alltid på om det går att lösa, men man måste vara beredd på att det inte alltid går.

Vi har ett mycket stort antal sökande som väntar på att få en lägenhet så att skriva över kontrakt på bekanta eller andrahandshyresgäster är inte aktuellt.

Besiktning:
Besiktning bokas med oss på kontoret, helst ska den göras på avflyttningsdagen för att även kunna bedöma städningen.

Besiktningen är till för att göra en bedömning av skicket på lägenheten, se över om något behöver åtgärdas inför inflyttande hyresgäst. Undrar du över om din egenhändiga tapetsering, färgval etc är godkänd så kan du boka en tid för förbesiktning så att du har tid på dig att återställa till ursprungsskick innan du flyttar.

Städning:
Det är mycket viktigt att man är noga med städningen för ingen vill flytta in i en smutsig och kladdig lägenhet. Städar man inte ordentligt så skickar vi en städfirma och fakturan går till dig.

– Torka av fönsterkarmar, lister, dörrar, element (även bakom) och garderober.
– Torka tapeter med torr trasa.
– Tvätta och putsa fönster på alla ytor, både in- och utvändigt.
– Dammsug och våttorka golven.
– I kök: rensa avlopp, rengör ugn och spisplattor/häll, städa bakom spisen, rengör filter och ventilationsdon, frosta av och torka ur kyl och frys och torka ur alla skåp.
– I badrum: rensa avlopp och golvbrunn, städa bakom och under badkaret, torka ur skåp, tvätta toalettstol och handfat.
– Töm förrådet och sopa golvet.
– Töm balkongen, torka av räcke och golv.

Glöm inte att säga upp bredband, fast telefoni och el-abonnemang. Mycket viktigt är också att göra en adressändring med eftersändning av posten hos www.adressandring.se

Ladda hem uppsägningsblankett här

Comments are closed.